Den Haag Ridderzaal

Wat betekent Prinsjesdag 2018 voor uw portemonnee?

“Het gaat goed met Nederland en daar moet iedereen van gaan profiteren.” Dat was de centrale boodschap van de troonrede die koning Willem-Alexander op Prinsjesdag uitsprak. Het gaat namelijk goed met de economie. Geldt dat ook voor u? Bereken online het effect van Prinsjesdag voor uw portemonnee.

Oudere man en vrouw in de keuken

Steeds meer hypotheekopties voor 55-plussers

Door de strenge hypotheekregels zaten 55-plussers de laatste jaren vaak ‘gevangen’ in hun eigen huis. Daarin is inmiddels verandering gekomen. Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden ook hypotheken aan voor mensen die (bijna) met pensioen zijn.

Moeder en dochter thuis

Kunt u terugvallen op een nabestaandenpensioen?

Veel Nederlanders gaan er na het overlijden van hun partner financieel fors op achteruit. Zeker als het overlijden voor de pensioenleeftijd plaatsvindt. Vaak kan de achterblijver daardoor niet in het eigen huis blijven wonen.

Zonnepanelen op het dak

Hoger energielabel levert nu én straks geld op

Weet u wat het energielabel van uw woning is? Veel mensen die niet onlangs een huis hebben gekocht of verkocht, hebben het nog altijd niet definitief laten vaststellen. Laat staan dat ze stappen hebben ondernomen om het energielabel ‘omhoog’ te krijgen. Dat is jammer, want daarmee laten ze geld liggen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.